Vaisha Dev Galerij

De naam voor het magazine van de NOHS, Vaisha Dev, is afgeleid van de god van de kiespijn. In de omgeving van Bangemudha Square, in oud Kathmandu, bevindt zich op de hoek van de straat een blok hout genaamd Bangemudha, wat zoiets betekent als gedraaid hout. Je neemt een munt, een kleine offerande, en slaat die in het blok hout; de kiespijn moet dan verdwijnen en je timmert alle boze geesten vast.
Midden in dit blok hout bevindt zich een kleine vergulde afbeelding van de ‘god tegen de kiespijn; Vaisha Dev’. Het is niet helemaal duidelijk of je door dit te doen ook moed krijgt om alsnog bij een tandarts aan te kloppen, mocht onverhoopt het inslaan van de munten niet helpen. In dezelfde omgeving bevinden zich een aantal tandartspraktijken en zelfs een Dental depot.
.
Route naar het Vaisha Dev beeld: loop vanuit het Imperial Guesthouse-straatje linksaf richting Durban Square. Op het plein meteen rechts een straatje in met veel Dental shops en dan na ongeveer 100 m staat het beeld aan de linkerkant; wel een beetje verstopt.

Comments are closed.